בהינתן רצון, לטייל עם חברים ומשפחה בעולם, אפשר להוציא רישיון משיט 30. מדוע שזו תהיה אפשרות טובה? מדוע לא לרכוש כרטיס בשיט תענוגות וללכת עם זה? ובכן, בהינתן הסמכה כמו זו שציינו, ישנה אפשרות להשיט כלי שיט. שוב ושוב, בתנאים מסוימים – ולקחת אתנו את מי שנרצה. האין זה מתחיל להישמע מושך ומסקרן?
באופן עקרוני, אפשר למנות מספר שלבים להשלמת ההסמכה של רישיון משיט 30. כאשר אחריה, כאמור, ניתן יהיה לקבל רישיון משיט 30 – רישיון סקיפר במחיר טוב. בעזרת כך, ניתן יהיה לשכור סירה, (או לרכוש), ולצאת להפלגה נעימה. השלב הראשון נפתח עם מבחן התיאוריה. יש באמת 4 בחינות מצד רשות הספנות. הבחינות נקראות: מכונה, ניווט חופי, מכשירים, ימאות. מדוע יש ארבע בחינות? איננו יודעים, אלא שנדמה שכל אחת מהן היא עמוד תווך בהבנת החומר. ניתן להתייחס לכל נושא, כמקצוע בפני עצמו. את הקורס התיאורטי עוברים בכיתה, או במחשב בתוכנה ייעודית. על כן, 4 מבחנים שעומדים בפני עצמה, בשלושה מיקומים אפשריים בארץ. בהם ניתן להיבחן (חיפה, אילת, תל אביב). באם מקבלים ציון עובר ומספק בארבעת המבחנים, ניתן יהיה לעבור לשלב המעשי.
השלב המעשי של הוצאת רישיון משיט 30, כמו רישיון משיט 12, הוא מעשי, באופן ברור. ניתן ללמוד את רזי המקצוע, הכרה ותפעול של יאכטה מפרשית. והדגש הוא באמת מעשי. בין חומרי הלימוד, נציין מספר נושאים. קשירת מספר רב של קשרים ימיים. עבודה עם חבלים. עבודה עם מפרשים, וכיוצא בזה. יתרה מכך, ניתן לציין הבנת מפנים וחוקי דרך. כמו גם תפעול תקלות. מעבר לכך גם חילוצים ימיים על פי לשונות החוק. ואפילו – לימודי מנהיגות בניהול היאכטה. וכן, גם איך לעגון (יש סוגים שונים) במרינה.
ולאחר השלמת ההכשרה, ניתן יהיה כמובן להיבחן על החומר. כאשר המבחן יהיה בוחן מטעם רשות הספנות. כך שלא משנה אצל מי עושים את הקורס/בחינה, כל עוד נציג רשמי מצטרף ומבטא בכך שמדובר בבוחן רשמי, הרי זה משובח. הנבחנים ייבצעו משימות רלוונטיות למבחן. הביצועים בהשלמת המשימה ייעגנו בציון מטעם הבוחן, מרשות הספנות. אמנם יהיו משימות טכניות במבחן המעשי, אלא גם כמובן שימוש והחלה של ידע תיאורטי. בשלב מסוים, הבוחן מהרשות יידע באם נבחן עבר בהצלחה את מבחן ההסמכה.